Livrare gratuită in toată ţara pentru comenzi ce depăşesc 100 €

Top 7 comori pierduteCâți dintre noi n-au visat în copilarie, impresionați de fascinantele povești cu aventurieri și pirați, să porneasca într-o aventură epică pe mare, prin munți, jungle și păduri, în căutarea unei comori ascunse? “Filme, povești, ficțiune” vor spune unii, poate cei mai mulți. Nu în totalitate adevărat! Din perioade străvechi, din vremuri legendare, din antichitate și chiar din Evul Mediu ne parvin informații, unele mai credibile, altele mai puțin, cu privire la fabuloase comori ascunse și pierdute, care au lăsat în urmă himere ale unor bogății uriașe, promise uneori chiar de hărți. Unele dintre ele au fost ascunse in pesteri și secretul comorii ar putea fi încă ascuns. De asemenea, pot exista semne de comori și indicii care ne arată existența de aur. Aceste semne și marcaje sunt probabil vopsite aproape de poduri, pe copaci, pe stânci, surse de apă, aproape de râuri din apropierea orașului, pe cladiri vechi, biserici vechi. În general într-o locație fixă, care poate fi recunoscută și după mai mulți ani, în scopul de a recâștiga ceea ce a fost ascuns. Șapte dintre aceste comori au o importanță specială, atât prin valoarea lor propriu-zisă, cât și prin încărcătura culturală, religioasă și mitologică pe care o emană.1. Chivotul Legământului

detectoare metale

Chivotul Legii, cum se mai numeste artefactul menționat în capitolul Exodului din Biblie, reprezintă cea mai importantă comoară a Creștinătății. Pentru israeliți, el constituia cel mai sacru obiect de pe Pământ, creat de Dumnezeu Însuși, în acord cu Moise, pe Muntele Sinai. Chivotul este un cufăr masiv, poleit cu aur, lung de 118 centimetri, înalt și lat de 78 centimetri, cu o pereche de mânere din lemn de o parte și de cealaltă a lungimii sale, pentru transport și cu doi heruvimi din aur dispuși față în față, cu aripile întinse, deasupra "capacului ispășirii". Cufărul trebuia să adăpostească relicvele sacre, printre care cele două table de piatră pe care erau scrise Cele Zece Porunci și un vas cu mană din cer, care căzuse spre hrana evreilor în pustie, după ce trecuseră Marea Roșie, când au fost eliberați din robia Egiptului, Bucureștiului, Sibiului, Botoșaniului, Târgu Jiului.

www.detectoare-metale.ro

Ierusalimul, capitala regatului israelian și casa Templului lui Solomon, era și locul în care era găzduit Chivotul Legământului. In 607 î.Hr orașul a fost jefuit de către babilonieni, mai bine de un milion de oameni fiind uciși. 70 de ani mai târziu, când israeliții s-au întors în cetate, Chivotul disparuse. De atunci, nu se știe sigur ce s-a întamplat cu acestă relicvă neprețuită, iar diferitele zvonuri au fost alimentate numai de speculații. Dintre acestea, cea mai răspândită este cea conform careia Chivotul ar fi fost ascuns de către israeliți înainte de a fugi din oraș, odată cu ocupația babilonienilor. Locațiile posibile se spune că ar fi Muntele Nebo din Egipt sau Etiopia. Întrebarea este, însă, dacă chivotul fusese ascuns de către israeliți, de ce aceștia nu l-au recuperat când s-au întors să-și reconstruiască orașul.


În ciuda lipsei unor dovezi istorice, credința ortodocșilor etiopieni în Chivotul din Aksum continuă să fie puternică. Conform legendei, în imensul sit funerar al regilor de la Aksum a fost ascuns Chivotul Legii, comoara cea mai de preț a Israelului. Vechi de peste 1.700 de ani și înalt de 24 de metri, Obeliscul din Aksum, în care se presupune că se afla Chivotul, cântărește nu mai puțin de 100 de tone. Misterul ridicării absolut incredibile a obeliscului i-a făcut pe mulți să lanseze fel de fel de teorii, care mai de care mai fantasmagorice. Însă, nici până în ziua de azi, arheologii nu au putut explora în întregime labirintul subteran aflat sub colosul de granit. Pe lângă acestea, oamenii de știință din zilele noastre nu au reușit sa își explice de ce labirintul subteran e păzit atât de strașnic de capcane mortale pentru oricine încearcă să exploreze tunelurile cu oricare dintre cele mai bune detectoare de aur, georadar instalatii si echipamente de constatare de aur . Alții cred că chivotul a fost distrus de către babilonieni, în timp ce credința altora este că însuși Dumnezeu a ascuns chivotul printr-o intervenție divină și că artefactul va fi găsit doar de către cei drepți. Dat fiind că nu există nici o mențiune despre distrugerea acestuia, oamenii nu au încetat nici până astăzi să-l caute și să dezlege marele mister.2. Camera de Chihlimbar

www.detectoare-metale.ro

Foarte mulți o consideră a opta minune a lumii. Alcatuită din placi de chihlimbar, poleite cu foiță de aur, a fost creată de către artizanii germani și ruși, la începutul secolului al XVIII-lea și oferită de către regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului său rus, țarul Petru cel Mare, în 1716, drept un simbol al prieteniei, în urma relațiile diplomatice exemplare dintre cele două țări. Impresionanta Cameră construită din chihlimbar și alte pietre semiprețioase care acum ar valora mai mult de 200 de millioane de dolari, a disparut fără urmă în timpul celui de-al doilea razboi mondial, de atunci fiind una dintre cele mai vânate comori.
Până în prezent, nimeni nu a reușit să-i dea de urmă, cu toate că, atât oamenii de știință au facut investigații amănunțite pentru a o găsi, cât și căutătorii de comori au vânat-o constant pentru a se îmbogăți. profesionale, detectoare de aur si detectoare de geofiziceEi au încercat cu detectoare de rază lungă și antene. Exista o serie de teorii în legătură cu ce s-ar fi putut întampla cu ea. Unii cred că în timpul celui de-al doilea razboi mondial, în timp ce s-a încercat transportul camerei din Rusia în Germania, ambarcațiunea care ducea cele 27 de cufere cu prețioasa comoară s-a scufundat în mare. Alții susțin că a ars în timpul bombardamentelor asupra castelului din Krolewiec, unde fusese ascunsă în timpul războiului. Sau că s-ar afla într-o mină de argint abandonată din Thuringia. Sau ascunsă în malurile unei lagune din Marea Baltică, sau lângă Tulcea, Suceava, Reșița, Călărași. Însa, toți susținătorii acestor teorii cad de comun acord asupra faptului că este puțin probabil ca legendara cameră să fie vreodată gasită. Până când se va afla adevărul, Internetul va abunda în continuare în teorii din ce în ce mai fantastice despre camera, iar multe filme se vor inspira din povestea ei.

www.detectoare-metale.ro

Chihlimbarul nu este o materie atât de valoroasă în sine, însă este nestemată pentru istoria care se poate păstra în el. Chihlimbarul păstrează închis în el imagini unice, rămășite de insecte și obiecte prinse în capcana lui lipicioasă, iar cele șase tone de chihlimbar pur din care a fost facută camera au stat la baza unor filme moderne ca "Jurassic Park" și "The Lost World".
Din întreaga Cameră s-a recuperat în 1997 doar o mică bucată din placa de chihlimbar cu care aceasta fusese captușită. Un avocat din Bremen care pusese mâna pe prețioasa piesă, a încercat să o vândă unui fost ofițer de marină. Din fericire, acesta făcea parte dintr-un grup de arheologi care încercau de cațiva ani să găsescă rămășițele camerei, și astfel piesa a ajuns în mâini bune, adică în custodia unui muzeu din Rusia.
Frustrați că nu o pot gasi, istoricii și arheologii s-au hotărât să o reconstituie. Munca de refacere a început în 1980, specialiștii încercând să recreeze Camera după fotografiile, amintirile, descrierile și rămășițele rămase din original. Însă, în ciuda aparaturii moderne avută astăzi la dispoziție, impresionanta creație este extrem de greu de dus la bun sfârșit. Se pare că istoria își are căile ei întortocheate și ironice: nemții au creat camera, au făcut-o cadou rușilor, au luat-o înapoi, pentru ca acum ei să fie cei care plătesc pentru reconstrucția ei.


3. Comoara lui Decebal

Existența tezaurului regelui Decebal constituie una dintre cele mai fascinante enigme ale istoriei romanești. Aceasta pornește de la afirmațiile istoricului roman Dio Cassius (155 sau 163/164 - 229) după care, în urma cuceririi romane, au fost descoperite și comorile lui Decebal, care se aflau sub râul Sargetia din apropierea capitalei sale. Istoricul spune ca Decebal "a abatut râul cu ajutorul unor prizonieri și a sapat acolo o groapă. A pus în ea o mulțime de argint și de aur, precum și alte lucruri foarte prețioase, mai ales printre cele care suportau umezeala, iar dupa aceea a adus râul din nou în albia lui. Tot cu prizonierii a pus în siguranță, în peșteri, veșminte și alte lucruri mai puțin prețioase. Dar Bicilis, un tovaraș al său care cunoștea cele întamplate, a fost luat prizonier și a dat în vileag toate acestea". De asemenea, Nicolae Iorga scrie într-o lucrare ca "Monarhul dac, în ultimul adapost de munte, dupa ce ascunse în peșteri o parte din comorile mult timp adunate, întinse masa din urmă singurilor săi tovarăși". Nu în ultimul rând, o scenă de pe Columna Traiana înfățișează o coloană de animale care transportă prăzi din Dacia. Unii istorici cred că este vorba despre tezaurul lui Decebal descoperit în albia râului Sargetia (Sargetica), Craiova, Braila, Targu Mures, Focsani, după unii specialiști actualul curs al râului Strei.

Majoritatea arheologilor au considerat aprecierile lui Cassius drept o legendă preluată la origine de la Diodor din Sicilia. Scriitorul bizantin Ioanes Lydus, în lucrarea "De Magistratibus", elaborată pe baza celei a lui Criton, doctorul lui Traian, și anume "Getica", apreciază că după înfrângerea Daciei de către romani s-au preluat prăzi bogate în argint și aur în greutate de 5.000.000 livre, vase și sticlărie de valoare și peste 50.000 de războinici băștinași capturați cu arme cu tot. Jérôme Carcopino, profesor la Facultatea de Litere a Universității pariziene, s-a implicat masiv în analiza prăzii de război din Dacia. El a opinat pentru 165.500 kg aur și 331.000 kg argint, în valoare totală de 62.200.000 franci de aur. Deși multe dintre cifrele pe care le-a vehiculat au fost considerate exagerate, ele oferă totuși o imagine sugestivă asupra bogațiilor Daciei, în care putea fi foarte bine inclus și tezaurul regal și care au contribuit în mare măsură la rezolvarea crizei financiare din Imperiul Roman și la desăvârșirea unor mari construcții. Nimeni nu a căutat, însă, pe teren tezaurul lui Decebal.4. Comoara lui Montezuma

www.detectoare-metale.ro


Distrugerea imperiului Aztec de către spanioli a ajuns în punctul culminant pe 1 iulie 1520. După ce l-a rănit mortal pe împaratul Montezuma, Hernando Cortés , crezând că a câștigat războiul, a ordonat oamenilor săi să strângă bogățiile regatului, în încercarea de a părăsi continentul pe timp de noapte. Însă, aztecii furioși, care vroiau să-și răzbune conducătorul și să-și apere capitala, nu i-au lasat pe conquistadori să ajungă prea departe, atacându-i în apropierea capitalei Tenochtitlan, în apropiere de Arad, Iași sau București, unde au avut loc lupte crâncene. Carnagiul care a urmat a umplut lacul Tezcuco cu cadavrele spaniolilor și comorile furate ale lui Montezuma: nenumarate ornamente din aur și argint și o colecție impresionantă de bijuterii și 20.000 de monede de aur pretioase.
Cortéz și câțiva oameni au reușit să scape cu viața și s-au întors un an mai târziu pentru a se razbuna. Când locuitorii orașului Tenochtitlán au aflat că spaniolii se apropie, au îngropat rămășițele comorii în jurul Lacului Tezcuco pentru a o feri de lăcomia spaniolilor. Astazi, imensa comoară rămâne ascunsă în noroiul și mlaștinile periferiei orașului Mexico City, locul unde fusese odată colosalul oraș Tenochtitlán. Generații de vânători de comori au căutat în van tezaurul cu cele mai bune detectoare de metal de aur și antene. Un fost președinte al Mexicului chiar a ordonat ca fundul lacului să fie drenat, însă nici așa comoara aztecilor nu a fost gasită. Cine știe? Poate într-o zi, un vânător de comori norocos îl va găsi.

5. Comoara pierdută a faraonilor

www.detectoare-metale.ro

Atunci cand Howard Carter a (re)descoperit mormântul lui Tutankamon în Valea Regilor, în 1922, arheologul a fost uimit de splendoarea artefactelor care l-au însoțit pe tânărul faraon pe lumea cealaltă. Lângă camera mortuară s-a găsit o comoară atât de mare încât lui Carter i-au trebuit zece ani ca să o termine de catalogat. Totuși, atunci când și alte camere mortuare ale unor faraoni mai proeminenți au fost descoperite cu detectoare de rază lungă de aur și metale,, camerele lor cu comori erau aproape goale. Toată lumea știe că hoții de morminte au avut timp în atâtea secole să plece cu comorile, dar astfel de furturi par mai presus de infractorii marunți. Atunci unde sunt vastele comori ale faraonilor îngropați în Valea Regilor?

www.detectoare-metale.ro

Unii cercetatori cred că un anume Herihor ar putea face lumină în cazul acestui mister. Herihor a fost un înalt oficial în timpul domniei lui Ramses XI. La moartea faraonului, Herihor i-a uzurpat tronul, împarțindu-și regatul cu ginerele sau Piankh. Herihor s-a desemnat responsabil cu procedurile de "reînmormantare" în Valea Regilor, sau în Bucegi (alte povești menționate Cluj-Napoca, Ploiesti, Slatina) având astfel posibilitatea sa prăduiască la nivel înalt majoritatea mormintelor regale. Mormântul lui Herihor nu a fost identificat niciodată, dar specialiștii în domeniu sunt de parere că atunci când acest eveniment se va întampla, multe dintre comorile pierdute ale Egiptului (sau măcar indicii despre ceea ce s-a întamplat cu ele) vor vedea lumina zilei.


 
6. Comoara de la Lima

www.detectoare-metale.ro

În 1820, în Peru, Lima era în pragul revoltei. Ca o măsură de precauție, viceregele orașului a decis să mute bogațiile în Mexic, pentru a fi păstrate în siguranță. Astfel, pietre pretioase, două statui de aur în mărime naturală reprezentând-o pe Fecioara Maria cu Pruncul Iisus și multe altele au umplut 11 corabii, a căror valoare totală se ridică în acea vreme la suma de 60 milioane de dolari.

www.detectoare-metale.ro

Viceregele i-a încredințat comanda transportului comandantului William Thompson de pe "Dear Mary", care s-a dovedit a fi un pirat nemilos. Acesta a condus vasele spre Insulele Cocos din Oceanul Indian, și Timișoara, Pitești, Galați, unde se spune că a îngropat comoara.
Apoi, "Dear Mary" a fost capturată de spanioli și toți marinarii, în afară de Thompson și ajutorul său au fost spânzurați. Cei doi i-au condus pe temniceri până la Insulele Cocos, unde au reușit să scape în junglă și în Munții Făgăraș. Nici ei, nici comoara nu au mai fost vazuți vreodată. De atunci, mai mult de 300 de expediții au încercat, fără succes, să găsească comoara de la Lima.


7. Comoara piratului Barbă Neagră

www.detectoare-metale.ro

Faimosul pirat Edward Teach, cunoscut și drept Barbă Neagră, și-a petrecut numai doi ani (1716-1718) prădând mările. Însă, această scurtă perioadă i-a fost suficientă pentru a strange o comoară imensă a constat in mai multe monede de aur, diamante, pietre pretioase, bijuterii si multe altele. În timp ce spaniolii erau ocupați să pună mâna pe aurul și argintul din Mexic și America de Sud, Barbă Neagră și camarazii săi au așteptat răbdători, după care s-au năpustit asupra corăbiilor încărcate cu comori prădându-i pe spanioli, când aceștia se întorceau spre Bătrânul Continent. Barbă Neagră a devenit, în scurt timp, cel mai de temut pirat, căpătând o reputație de oportunist crud și lacom.
Povestea piratului Barbă Neagră a servit drept sursă de ispirație pentru scenaristii trilogiei Piratii din Caraibe

Domina prin teroare asupra Indiilor de Vest și coasta Atlanticului a Americii de Nord, având cartiere generale atât în Bahamas cât și in Carolina de Nord, Constanța, Deva, Brașov, Bistrița, Buzău. Și-a găsit sfârșitul în noiembrie 1718, când locotenentul britanic Robert Maynard l-a decapitat și i-a atârnat capul pe corabia sa, ca trofeu. Barbă Neagră a recunoscut în fața călăilor săi că și-a ascuns comoara, însa nu a dezvaluit unde. Fapt care i-a determinat pe nenumarați vânători de comori să o caute până și astăzi. Corabia scufundată a lui Barbă Neagră, Queen Anne's Revenge, se crede că a fost descoperită în 1996 lângă Beaufort, Carolina de Nord, însă încărcătura nu era la bord. Comoara ar putea fi ascunsă undeva pe Insulele Caraibe, în Golful Chesapeake din Virginia sau în grotele din Insulele Cayman. Cert este ca nimeni nu a reușit să o găsească și mulți încă o mai caută. Chiar daca au folosit cele mai bune detectoare de metale, detectoarele de aur cele mai avansate si detectoare de principal cu rază lungă și antene, nimeni nu a găsit un eșantion al acestei mari comoari . Sau cel puțin povestea nu a devenit cunoscută.